logo

header1


Informatief

content-div


Bedreigingen
Het wordt ons in toenemende mate duidelijk dat veel Muskuseenden al sneuvelen binnen 2 á 3 jaar, terwijl hun normaal bereikbare leeftijd 15 tot 20 jaar is!

Er zijn een drietal oorzaken voor de hoge vroegtijdige sterfte van de Muskus-
eenden:

verdwijningen (stroperij),
verkeer en
loslopende honden.

Helpt u ons om de situatie verder in kaart te brengen en te verbeteren door het onderstaande ter harte te nemen en alle incidenten te melden.

Verdwijningen / Stroperij
Door het nestbeheer kennen we letterlijk elke Muskuseend. Wij  weten daardoor vaak dezelfde dag dat een eend 'verdwenen' is.
Dus: help ons dit kwaad te bestrijden en meldt elke verdachte handeling. Schrijf b.v. een autokenteken op wanneer dit van toepassing is.

De auto

Doordat Muskuseenden traag zijn en geen gevaar zien in auto's en andere voertuigen zullen ze niet opzij gaan of wegvliegen. Wij krijgen zelfs meldingen van ooggetuigen dat automobilisten zonder pardon de eenden gewoon maar platrijden! Zelfs in 30 km zones.

Ook wandelen eenden op hun gemakje vlák voor- of achter geparkeerde auto's langs.
Dus: let alstublieft op in het verkeer en kijk even voor of achter uw auto alvorens u wegrijdt vanuit de parkeer- plaats.

Loslopende honden
bijten een aantal keren per jaar een eend dood of brengen ernstige verwondingen toe. Uw hond mag alleen onaangelijnd lopen op de daarvoor bestemde veldjes. Op overtreding van deze APV staat zelfs een fikse boete.
Dus: houdt uw trouwe  viervoeter alstublieft aangelijnd!

 


Menu

content-div

Beheer van de populatie Muskuseenden  in de Gemeente Pijnacker-Nootdorp

Nootdorp-Ducks 

Contact

Info@nootdorp-ducks.nl

tel. 06-4214 3332